Green Craft -materiaali

Taitoyhdistykset ja Dafecor Oy tekevät yhteystötä uuden kierrätystekstiileistä valmistetun materiaalin hyödyntämiseen käsityössä ja uusissa tuotteissa.

Green Craft -materiaaleihin ja ideoihin pääset tutustumaan http://www.greencraft.fi/ sivustolla. Valtakunnallinen Taitojärjestö on Green Craft- materiaalien jälleenmyyntiverkosto. Taitoyhdistyksillä on myynnissä Dafecor Oy:n valmistamia, käsityö- ja designkäyttöön tarkoitettuja materiaaleja, tekemispaketteja ja kursseja. Valikoima vaihtelee alueittain, koska jokainen yhdistys käyttää luovuuttaan suunnittelussa ja toteutuksessa. Käyttämällä Green Craft- materiaaleja annat kierrätystekstiilille uuden elämän.
Green Craft -tavaramerkki materiaalin tai kurssituotteen yhteydessä tarkoittaa, että siinä on käytetty kierrätystekstiiliä.

Kierrätystekstiilien valmistus
Green Craft- materiaalien valmistuksesta vastaa suomalainen perheyritys Dafecor Oy. Tekstiiliraaka-aineet kerätään teollisuudelta ja kuluttajilta ja työstetään mekaanisesti uudelleen. Materiaalit ovat pestyjä. Huopa- ja vanumaiset materiaalit eivät koskaan ole täysin samanlaisia, mikä tekee materiaaleista uniikkeja. Käyttämällä Green Craft- materiaaleja teet ympäristömyönteisen valinnan, koska annat materiaalille uuden käyttötarkoituksen ja eikä sitä tarvitse hävittää kaatopaikoilla tai polttamalla.

http://www.greencraft.fi/